آموزشی چشم آنلاین, بیسیم واکی تاکی

اولین بیسیم واکی تاکی کِی و کجا اختراع شد؟

اولین بیسیم واکی تاکی کِی و کجا اختراع شد؟

آشنایی با تاریخچه‌ی ساخت هر محصولی که امروزه در زندگی ما نقش پررنگی دارد، می‌تواند برای بسیاری از افراد جالب و جذاب باشد. اگر شما نیز از این دسته افراد هستید پیشنهاد می‌کنم تا پایان این بلاگ با من همراه باشید. زیرا قصد داریم تاریخچه‌ی ساخت بیسیم واکی‌تاکی را با هم مرور کنیم.

 

بیسیم واکی‌تاکی چیست؟

احتمالا خودتان پاسخ این سوال را بهتر از من می‌دانید. بیسیم واکی‌تاکی یک دستگاه ارتباطی الکترونیکی و قابل حمل است که عملکرد آن بر اساس ارسال و دریافت سیگنال‌های رادیویی است. این محصول وزن سبکی دارد و می‌تواند ارتباط بین دو نفر و حتی یک گروه را بدون هیچ قطعی صدا و در محدوده‌ی برد دستگاه برقرار کند.

بیسیم‌های واکی‌تاکی که امروزه در بازار مشاهده می‌کنید اندازه‌ی کوچک و جمع‌و جوری دارند و به راحتی در جیب شما جای می‌گیرند. اما حمل این دستگاه‌ها در گذشته به این سادگی‌ها نبوده!

اولین واکی‌تاکی‌‌ها بسیار بزرگ و حجیم بودند. به گونه‌ای که باید آن‌ها را در یک کوله‌پشتی گذاشته و روی دوش‌تان حمل می‌کردید. بیسیم‌های فیلم‌های جنگی را که به خاطر دارید مگر نه؟

 

نحوه‌ی کار با بیسیم واکی‌تاکی چگونه است؟

کارکردن با بیسیم واکی‌تاکی ساده‌تر از آن است که فکرش را ‍‌می‌کنید. این دستگاه‌ها به صورت پیش‌فرض روی دریافت سیگنال‌های رادیویی تنظیم هستند. برای آن‌که بتوانید پیامی از سمت خود به فرد یا افراد دیگر ارسال کنید کافی‌ست دکمه‌ی PTT قرار گرفته روی بدنه‌ی دستگاه را بفشارید.

در این حالت دریافت پیام متوقف شده و شما قادر به مخابره‌ی پیام خود هستید. پس از اتمام پیام، دوباره دکمه را رها کنید تا قادر به دریافت پیام طرف مقابل باشید.

 

تاریخچه‌ی بیسیم واکی‌تاکی چیست؟

شاید برای شما سوال شده باشد که اولین بیسیم واکی تاکی مربوط به چه زمانی بود و دلیل ساخت آن چه بود؟ اولین بیسیم واکی‌تاکی در سال 1937 و توسط یک فرد کانادایی به نام دونالد هینگز ساخته شد.

دونالد، نام دستگاه اختراعی خود را پیک‌سِت (Pick set) گذاشت اما پس از چندی، نام آن به واکی‌تاکی تغییر یافت. جالب است بدانید ایده‌ی این بیسیم تا سال 1939 چندان مورد توجه قرار نگرفت.

تا این‌که شرکت موتورولا بهینه‌سازی روی این محصول را آغاز کرد. زیرا متوجه‌شده بود مهم‌ترین نیاز سربازان در جنگ، برقراری ارتباط فوری و بیسیم با یک‌دیگر است و بهترین ابزار برای این‌کار بیسیم‌های واکی‌تاکی هستند.

تا آن زمان بیسیم‌های خودرویی، نفری و قابل‌حمل در کوله‌پشتی همه در عرصه حضور داشتند. اما بیسیم‌های واکی‌تاکی هنوز به جایگاه خود دست پیدا نکرده‌بودند. اولین واکی‌تاکی تولیدی این شرکت با عنوان AM SCR-536 تولید و عرضه شد.

در نهایت، اولین حضور رسمی و گسترده‌ی بیسیم‌های واکی‌تاکی در جنگ جهانی دوم بود که ایالات متحده از آن بهره‌گیری کرد. این محصولات در سال 1940 و توسط شرکت موتورولا که آن زمان با نام گالوین شناخته می‌شد، تولید شده بودند و با عنوان MOTOROLA SCr-300 عرضه می‌شدند.

پس از جنگ جهانی دوم، فردی به نام Raytheon دستگاه AM SCR-536 را توسعه داد و دستگاهی با کیفیت بالاتر با عنوان AN/PRC-6 تولید کرد. از آن روز به بعد توسعه‌ی این دستگاه‌ها ادامه داشته و همچنان شاهد پیشرفت تکنولوژی و ارائه‌ی مدل‌های جدیدتر و با قابلیت‌های بیشتر هستیم.

 

واکی‌تاکی یا هَندی‌تاکی؟

درواقع کلمه‌ی واکی‌تاکی که امروزه در بین عُموم مردم مصطلح شده چندان درست نیست. واکی‌تاکی به آن دسته از بیسیم‌هایی گفته می‌شد که با کوله‌پشتی به پشت یک نفر متصل شده و توسط او حمل می‌شدند.

این بیسیم‌ها که ظاهری شبیه به تلفن همراه دارند و در دست جای می‌گیرند، اولین بار با نام هَندی‌تاکی (Handie Talkie) یا بیسیم دستی نام‌گذاری شدند. اما به مرور، این نام از خاطره‌ها پاک شد و این بیسیم‌ها را نیز واکی‌تاکی نامیدند.

 

کاربردهای بیسیم واکی‌تاکی از گذشته تا به حال

در گذشته این دستگاه‌ها تنها برای مصارف نظامی کاربرد داشتند. اما امروزه بیسیم‌های واکی‌تاکی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بیسیم‌های مجاز
  • بیسیم‌های غیرمجاز

بیسیم‌های غیرمجاز معمولا برای انجام خدمات نظامی، درمانی، آتش‌نشانی و … در خدمت دولت هستند. این دستگاه‌ها از فرکانس‌های رادیویی مخصوص به خود بهره می‌برند که به خاطر به حداقل رساندن نویز و اختلالات، استفاده از آن‌ها برای مردم عادی ممنوع شده‌است.

اما شما به راحتی می‌توانید یک بیسیم مجاز که دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی هست را خریداری کرده و در موارد زیادی از آن بهره ببرید. از مهم‌ترین کاربردهای بیسیم واکی‌تاکی مجاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طبیعت‌گردی و آفرود
  • کوهنوردی و تفریح در مناطق دوردست با آنتن‌دهی ضعیف
  • تالار پذیرایی و تشریفات مجالس
  • مراکز ورزشی و استادیوم
  • کارگاه‌های ساختمانی
  • کارخانجات صنعتی
  • مدیریت پاساژ و مجتمع‌های بزرگ

 

سخن پایانی

فرقی ندارد که شما یک شغل نظامی و مربوط به دولت دارید یا در یک کار گروهی مانند امنیت پاساژ، خدمات مجالس یا … فعالیت دارید. یا اگر اصلا عاشق تفریح و طبیعت‌گردی هستید، لازم است که با بیسیم‌های واکی‌تاکی آشنا باشید.

در این بلاگ ما شما را با تاریخچه‌ی بیسیم واکی‌تاکی آشنا کردیم. اگر مایلید بیشتر با این محصولات آشنا شوید توصیه می‌کنم به بلاگ مربوط به آن‌ها در همین سایت مراجعه کنید.

در ضمن، ما رو از خوندن نظرات ارزشمندتون محروم نکنین. بگین ببینم این بلاگ رو دوست داشتین؟ اگر هم سوالی ذهن‌تون رو مشغول کرده برام بنویسین تا در اسرع وقت پاسخ مناسب رو پیدا کنم و براتون بنویسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *