آموزشی چشم آنلاین, بیسیم واکی تاکی

چگونه بیسیم واکی تاکی مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهیم؟

چگونه بیسیم واکی تاکی مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهیم؟

قصد دارید یک بیسیم واکی تاکی مجاز بخرید و ارتباطات خود را ساده‌تر کنید؟ از من می‌شنوید پیش از یادگیری نحوه استعلام مجاز بودن بیسیم، این کار را انجام  ندهید. زیرا با خرید یک بیسیم غیرمجاز، تمام سرمایه‌ی خود را دور می‌ریزید.

تا پایان این مقاله با من همراه باشید تا با بیسیم مجاز، غیرمجاز و نحوه‌ی تشخیص آن‌ها از یکدیگر آشنا شوید.

 

منظور از بیسیم مجاز و غیرمجاز چیست؟

نام این بیسیم‌ها، خود حاکی همه‌چیز است! به بیسیم‌هایی که به صورت کاملا قانونی وارد کشور می‌شوند و از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز دارند، بیسیم مجاز گفته می‌شود.

در مقابل، بیسیم‌های واکی‌تاکی دیگری هستند که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند. این دستگاه‌ها مجوز لازم را ندارند و با نام بیسیم‌های غیرمجاز معروف هستند.

خوب است بدانید که به‌کارگیری بیسیم‌های غیرمجاز توسط کلیه‌ی افراد حقیقی و حقوقی جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد. این پیگرد با توجه به نحوه‌ی استفاده‌ی کاربر می‌تواند شامل جریمه‌ی نقدی یا حبس باشد.

دوست گلم، فکر می‌کنم حالا متوجه منظورم شده باشی که  با خرید بیسیم غیرمجاز، ممکنه همه‌ی سرمایه‌ت رو از دست ب‍‌دی! نه تنها نمی‌تونی از دستگاهت استفاده کنی، بلکه جریمه هم در انتظارته.

 

معرفی سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی

این سازمان در سال 1382 و با هدف نظارت بر بخش تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور و همچنین ایجاد بستر رقابتی و بالابردن کیفیت خدمات ارتباطی تاسیس شد. یکی از وظایف مهمی که بر دوش این سازمان گذاشته‌شده، نظارت بر وسایل ارتباطی غیرمجاز مانند بیسیم واکی‌تاکی است.

تمام بیسیم‌های مجاز در سایت اینترنتی این سازمان به آدرس www.cra.ir ثبت‌شده‌اند. شما می‌توانید با ورود به این سایت و جستجوی دستگاه موردنظرتان از مجاز بودن آن مطلع شوید.

نحوه استعلام بیسیم واکی تاکی مجاز در سایت تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

  • وارد سایت شوید.
  • به بخش دستگاه‌های تایید‌شده بروید.
  • در بخش‌های موردنظر، نام برند بیسیم و مدل بیسیم را وارد کنید.
  • اگر مدل یا برند موردنظر به شما نمایش داده نشد یا در بین اسامی آورده‌شده در لیست نبود، یعنی بیسیمی که قصد خرید آن را دارید مجاز نیست.
  • در نهایت اگر روی گزینه‌ی جستجو کلیک کنید، مجوز دستگاه نیز به شما نشان‌داده می‌شود.

 

 بیسیمی که این ویژگی‌ها رو داشته باشه مجاز هست:

  • اگر فروشنده‌ای اصرار داشت که بیسیم‌ها را به صورت جفت به شما بفروشد، مطمئن باشید که آن‌ها غیرمجازند. تمام بیسیم‌های مجاز به صورت تکی به فروش می‌رسند.
  • شماره سریال دستگاه که روی جعبه و کارتن درج‌شده است باید با هم یکسان باشند.
  • فرکانس مورد استفاده در این بیسیم‌ها باید مورد تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشد. اگر در بیسیم با عباراتی مانند فرکانس شهروندی یا باند UHF مواجه شدید، بدانید که این محصول غیرمجاز بوده و مختص استفاده‌ی ارگان‌های مخصوص است.
  • هیچ‌کدام از بیسیم‌های واکی‌تاکی مجاز قابلیت تعویض آنتن، تغییر در فرکانس یا پروگرام (برنامه‌نویسی جدید) را ندارند. پس هرگونه تغییری در مشخصات فنی، فیزیکی یا ظاهری آن‌ها داده شود، دستگاه غیرمجاز می‌شود.
  • تمام بیسیم‌های مجاز به گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مناسب مجهز هستند. پس هر کجا بیسیم بدون گارانتی مشاهده کردید، فقط فرار کنید! چرا که این محصولات می‌توانند غیرقانونی باشند.
  • پیش از خرید دستگاه بهتر است به توان خروجی آن‌ها نیز دقت کنید. هر بیسیم واکی‌تاکی مجاز توان خروجی 0.5وات دارد.

 

مجازات استفاده از بیسیم غیرمجاز

پیش از این نیز اشاره‌ای به عواقب استفاده از بیسیم غیرمجاز داشتیم. اما با خود گفتم بهتر است کمی شفاف‌تر در این مورد با هم صحبت کنیم.

بهره‌گیری از بیسیم‌های غیرمجاز تنها برای ارگان‌های خاصی مانند اورژانس، آتش‌نشانی، نیروی انتظامی و … بلامانع است. این سازمان‌ها مجوزهای لازم را دریافت می‌کنند و می‌توانند از بیسیم‌های غیرمجاز استفاده کنند. اما اگر شما نقشی در این ارگان‌ها ندارید بهتر است به نکات زیر دقت کنید.

هرگونه استفاده یا خرید و فروش بیسیم‌های غیر مجاز و بدون مجوز با توجه به قوانین وضع‌شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ممنوع است. در صورت استفاده از این دستگاه‌ها، ارگان مربوطه، دستگاه بیسیم شما را ضبط کرده و شما موظف به پرداخت جریمه‌ی‌ نقدی تا 60برابر قیمت اصلی دستگاه هستید.

در صورت ایجاد تداخل در فرکانس‌های مربوط به ارگان‌ها نیز ممکن است به 6 ماه حبس محکوم شوید که اصلا شوخی‌بردار نیست.

 

سخن آخر

اولین نکته‌ای که هنگام خرید انواع بیسیم واکی‌تاکی باید به آن دقت کنید، مجاز بودن یا نبودن دستگاه است. در این بلاگ پس از معرفی این بیسیم‌ها، نحوه‌ی استعلام و تشخیص بیسیم مجاز را برای شما توضیح داده‌ایم که امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.

با این حال پیشنهاد می‌کنم خرید این دستگاه‌ها را از فروشگاه‌های معتبر و شناخته‌شده انجام دهید تا دغدغه‌ی این که مبادا فروشنده سرتان کلاه بگذارد و بیسیم غیرمجاز به شما بفروشد را نداشته باشید. فروشگاه چشم‌آنلاین یکی از این فروشگاه‌هاست.

خیلی دوست دارم بدونم از این بلاگ خوشتون اومده یا نه. لطفا نظرات و سوالات‌تون رو برام بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *