آموزشی چشم آنلاین, دوربین مداربسته

راهنمای خرید دستگاه DVR

راهنمای خرید DVR

DVR مخفف کلمه Digital Video Recorder به معنی دستگاه دیجیتالی ضبط تصاویر ویدیویی است.
دستگاه DVR به منزله قلب یک سیستم نظارتی است که با استفاده از دستگاه DVR نه تنها می توان تصاویر ارسالی از دوربین مدار بسته را ضبط کرد، بلکه می توان نوع نمایش تصاویر در نمایشگر و دسترسی از راه دور و ازطریق اینترنت را نیز تنظیم نمود.
DVR ها اصولا بر اساس تعداد ورودی های تصویر و همچنین کیفیت ضبط دسته بندی میشوند که عموما در انواع ۴ کانال، ۸ کانال، ۱۶ کانال و ۳۲ کانال در بازار موجود است.
اصلی ترین موردی که در تعیین قیمت و کیفیت دستگاه اهمیت دارد مارک و سازنده دستگاه است دستگاه هایی با مارک معتبر تر طبیعتا از امکانات سخت افزاری یا نرم افزاری خاص و بالاتری برخوردار خواهند بود.
قبل از خرید DVR  باید ۷ نکته مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان یک انتخاب درست انجام داد .
ما در این مطلب راهنمای خرید DVR را به صورت گام به گام و با زبانی ساده، بیان می کنیم.

۱) تعداد دوربین های مداربسته(تعداد کانال) :

تعداد کانال های ورودی موجود بر روی دستگاه DVR، تعداد دوربین های مداربسته ای که می تواند به دستگاه DVR متصل شود را مشخص می کند. در حالت کلی، DVR ها ۱،۴،۸،۱۶،۳۲ و یا ۶۴ عدد ورودی دارند. DVR ای که ۴ ورودی داشته باشد، می تواند به ۴ عدد دوربین مداربسته وصل شود. DVR با ۸ ورودی، امکان اتصال به ۸ دوربین مداربسته را دارد و به همین ترتیب. بنابراین قبل از خرید DVR باید تعداد دوربین های مداربسته مورد نیاز شناسایی کرد و به این نکته توجه داشت که آیا در آینده امکان افزایش تعداد دوربین ها وجود دارد یا خیر! سپس DVR متناسب یا نیاز خود را تهیه کنید.

۲) تعداد ورودی صدا :🔊

تعداد ورودی میکروفن را در DVR ها تعیین می کند. اگر مایل به ضبط صدای محیط هستید و دوربین هایی با میکروفون های ضبط صدا مدنظرتان است ، باید دستگاهی را انتخاب کنید که حداقل دارای ۱ کانال ورودی صدا باشد تا بتواند صدایی که از طریق کابل صوتی از دوربین به دستگاه منتقل میشود را ضبط کند.

۳) تعداد فریم ضبط شده در هر ثانیه یا FPS :

FPS مخفف کلمه فریم در ثانیه  Frame Per Second است یعنی تعداد تصویری که دستگاه در هر ثانیه ثبت و ضبط میکند. سرعت ضبط تصاویر در DVR با این فرمت سنجیده می شود. به عنوان مثال دستگاه DVR ای که ۴ کانال ورودی دارد و سرعت ضبط تصاویر آن ۱۰۰FPS است، می تواند همزمان به ۴ دوربین مداربسته متصل شود و سرعت ضبط تصاویر هر کدام از دوربین های مداربسته ۲۵FPS خواهد بود. منظور از فریم، به زبان ساده همان تصویر است. هر چه تعداد تصاویر ضبط شده در ثانیه بیشتر باشد، کیفیت تصویر بالاتر خواهد بود. پیشنهاد میکنیم از دوربین هایی با FPS پایین استفاده نکنید! چرا که تصاویر ضبط شده با FPS 5 و کمتر بعنوان مدرک برای دادگاه ها ارزشی ندارند.

۴) زمان ضبط تصاویر دوربین مدار بسته :⏱️

دستگاه DVR دوربین مداربسته مجهز به یک هارد به منظور ذخیره سازی تصاویر است. دستگاه DVR به صورت اتوماتیک، پس از پر شدن حافظه هارد، تصاویر قبلی را حذف کرده و تصاویر جدید را بر روی آن ذخیره می کند. زمان پر شدن هارد به اندازه حافظه هارد، تعداد دوربین های متصل به DVR و سرعت FPS بستگی دارد. هر چه FPS بالاتر باشد، فضای بیشتری در هارد دیسک برای ذخیره سازی نیاز است، از سوی دیگر در این حالت، کیفیت تصویر نیز بالاتر خواهد بود. بنابراین کاربر باید بین کیفیت تصویر و اندازه حافظه هارد، مقدار متعادلی را انتخاب کند.

۵) نرخ فشرده سازی :💾

نرخ فشرده سازی یک عامل مهم در زمینه راهنمای خرید DVR است. نرخ فشرده سازی به صورت مستقیم بر فضای مورد نیاز برای ذخیره تصاویر روی هارد تاثیر می گذارد. اکثر DVR ها از تکنولوژی فشرده سازی H264 استفاده می کنند. H264 یک تکنولوژی جدید است. با استفاده از این تکنولوژی، فضای ذخیره سازی ۵ برابر بیشتر از JPEG و ۲ برابر بیشتر از تکنولوژی MPEG خواهد بود.

۶) امکان دسترسی به تصاویر و کنترل آن ها از راه دور :

اگر کاربر بخواهد از راه دور و از طریق اینترنت، به تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته دسترسی داشته باشد، باید از دوربین مداربسته تحت شبکه و دستگاه دیجیتالی NVR به جای DVR استفاده کند. در مطلب دستگاه گیرنده DVR و NVR دوربین مداربسته چه تفاوتی با هم دارند؟ به صورت جامع تری به این موضوع پرداخته شده است.

۷) امکان تهیه نسخه پشتیبان از تصاویر ضبط شده :

بک آپ گرفتن با CD یا DVD

در صورتی که دستگاه DVR به CDDVD Writer متصل باشد، به آسانی می توان نسخه پشتیبان را از تصاویر ضبط شده تهیه کرد. بدین منظور باید فایل های مورد نظر را انتخاب کرده و آن ها را به لوح فشرده منتقل کنیم. این روش به علت امنیت بالا و عدم خطر وجود ویروس، برای تحویل مدارک و شواهد به پلیس، توصیه می شود.

بک آپ گرفتن با USB

اگر دستگاه DVR امکان اتصال کابل USB را داشته باشد، با وصل کردن یک فلش USB میتوان به راحتی از تصاویر موجود در هارد، نسخه پشتیبان تهیه کرد.

بک آپ گرفتن با اتصال شبکه

اگر از دوربین مداربسته تحت شبکه و دستگاه NVR استفاده شود، کاربر می تواند از راه دور تصاویر را ببیند. اگر کاربر از رایانه استفاده کند، می تواند تصاویر را در همان دستگاه رایانه ذخیره کرده و در مواقع لزوم به آن ها مراجعه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *