دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی و انواع آن

دوربین مداربسته حرارتی و انواع آن

دوربین مداربسته حرارتی یکی از جذاب‌ترین انواع دوربین مداربسته است که درست زمانی به کمک ما می‌آید که هیچ‌کدام از سایر انواع دوربین مداربسته کارایی لازم را ندارند.

در این مقاله می‌خواهم اطلاعاتی در زمینه‌ی این‌که دوربین مداربسته حرارتی چیست و چه انواعی دارد، را به شما بدهم و شما را با این محصول بیشتر آشنا کنم. با من همراه باشید تا پاسخ سوالاتتان را پیدا کنید.

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟

حتما می‌دانید که دوربین‌های مداربسته معمولی در تاریکی مطلق هیچ تصویری را ضبط نمی‌کنند. زیرا اساس کار آن‌ها مانند یک دوربین فیلم‌برداری است و باید یک منبع نور هرچند ضعیف، موجود باشد تا دوربین بتواند تصاویر را شکار کند.

 اما پس امنیت مناطقی که کاملا در تاریکی فرو رفته و هیچ نوری در آن‌جا مشاهده نمی‌شود چه؟برای این اماکن، دوربین‌های مداربسته حرارتی اختراع‌شده اند.

 دوربین مداربسته حرارتی یا Thermal CCTV که با نام دوربین گرمایی هم شناخته می‌شود، هیچ نیازی به یک منبع نور مرئی ندارد تا تصویربرداری را آغاز کند. زیرا برای این‌کار از حرارت و نیروی مادون قرمز اجسام بهره می‌گیرد.

 همان‌طور که می‌دانید تمام اجسام و افراد از خود حرارت ساطع می‌کنند. دوربین‌های مداربسته حرارتی به گونه‌ای ساخته می‌شوند که حسگر آنان به جای نور، بر روی حرارت حساس باشد و از طریق دمای دریافت‌شده، ولتاژ لازم برای ضبط تصاویر را تأمین کند.

 نحوه عملکرد این دستگاه به گونه‌ای است که ولتاژ‌های دریافتی به سیگنال آنالوگ تبدیل‌شده و به صورت تصویر روی صفحه‌نمایش نشان‌داده می‌شوند.

ویژگی‌های دوربین حرارتی

از مهم‌ترین ویژگی‌های یک دوربین حرارتی باکیفیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·        برخورداری از قابلیت DDE

تنها آرزوی ما در استفاده از دوربین حرارتی، این است که بتوانیم تصویرها را با جزییات بیشتری تماشا کنیم. قابلیت DDE می‌تواند الگوریتم دستگاه را بهبود ‌ببخشد تا جزییات بیشتری از تصاویر را دریافت کند.

·        تکنولوژی 3D DNR

این فناوری، میزان نویز در دوربین را تا اندازه‌ی قابل ‌توجهی کاهش می‌دهد و باعث می‌شود تصاویر شفاف‌تر شوند.

·        فناوری AGC

تکنولوژی AGC میزان نور را به صورت خودکار تنظیم می‌کند. در نتیجه کیفیت فیلم‌های دریافتی بالاتر می‌رود.

انواع دوربین مداربسته حرارتی

این دستگاه‌ها که احتمالا نمونه‌ای از آن‌ها را در فیلم‌های پلیسی و ماجراجویی دیده‌اید، به ۴ نوع تقسیم‌شده و بر همین اساس در بازار به فروش می‌رسند. این دسته‌بندی به صورت زیر است:

  • دوربین حرارتی آتش‌یاب
  • دوربین‌های حرارتی پهپادها
  • دوربین‌های زیردریایی و شناورها
  • دوربین‌های حیات وحش

در ادامه با هر کدام از این محصولات بیشتر آشنا می‌شویم.

دوربین حرارتی آتش‌یاب

فرض کنید یک جنگل وسیع آتش گرفته و در این بین، جان چند نفر از اهالی آن منطقه در خطر است. آیا به سادگی و با یک دوربین معمولی می‌توانید آن افراد را در بین شعله‌ها پیداکرده و تشخیص دهید؟ قطعا خیر. اما دوربین‌های حرارتی به سادگی این کار را برای ما انجام می‌دهند.

علاوه بر این، دوربین‌های آتش‌یاب می‌توانند آتش‌سوزی را در هر منطقه‌ای (فضاهای طبیعی) پیدا کرده و تشخیص دهند.

دوربین حرارتی پهپاد

از این دستگاه‌ها که بیشتر در خدمت پلیس و افراد گروه نجات هستند، برای یافتن افراد گمشده استفاده می‌شود.  همچنین برای نظارت روی یک منطقه می‌توان از این پهپادها بهره برد.

دوربین حرارتی زیردریایی

حتما به گوشتان خورده‌است که در فرسنگ‌ها زیر دریا، هیچ نوری مشاهده نمی‌شود. به همین دلیل دوربین‌های حرارتی زیردریایی می‌توانند در شناسایی موانع، کوسه‌ها و… کمک شایانی به افراد حاضر در زیردریایی‌ها بکنند.

دوربین حیات وحش

این محصولات که به «دوربین تله‌ای» نیز معروف هستند برای آشنایی بیشتر افراد با حیات وحش و نحوه زندگی حیوانات استفاده می‌شوند. همچنین برای جلوگیری از شکار غیرقانونی کاربرد دارند‌.

مزایا و معایب دوربین حرارتی

معمولا تمام افراد وقتی با محصول جدیدی آشنا می‌شوند علاقه‌دارند که با مزایا و معایب آن آشنا شوند. همین نکته می‌تواند در خرید آگاهانه‌ی محصول کمک زیادی بکند. به همین دلیل تصمیم گرفتم برخی از مهم‌ترین مزیت‌ها و نقاط ضعف دوربین مداربسته حرارتی را برای شما لیست کنم.

مزایا

  • برد بسیار بالای دوربین حرارتی برای تشخیص اجسام، افراد، حیوانات و خودروها
  • مقاومت بالا در شرایط بد آب و هوایی
  • قابلیت تشخیص انواع بیماری‌ها از طریق دریافت حرارت بدن انسان

نقاط ضعف

  • وضوح و رزولوشن پایین در تشخیص چهره و بیان جزییات
  • به دلیل ارائه‌ی تصویر حرارتی، امکان تشخیص هویت افراد با این دستگاه امکان‌پذیر نیست.
  • قیمت بالا

این دستگاه‌ها در چه مکان‌هایی کاربرد دارند؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم که از این نوع دوربین‌ها در هرجایی می‌توان استفاده کرد. همان‌طور که در قسمت مزایای محصول بیان کردیم، این دوربین‌ها به دلیل مقاومت و بُرد بالا گزینه‌ی بسیار خوبی برای استفاده در اکثر مشاغل مانند راهنمایی و رانندگی، پلیس و… هستند.

اما پرکاربردترین مکان‌ها برای این دسته از دوربین‌های مداربسته، مکان‌هایی با حساسیت امنیتی بالا مانند مرز کشور است. در پالایشگاه‌ها نیز برای تشخیص حرارت بخش‌های مختلف، به وفور از این دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

کلام پایانی

دوربین مداربسته حرارتی یکی از شگفت‌انگیزترین انواع دوربین مداربسته است که امروزه کاربردهای زیادی دارد. با مطالعه‌ی این بلاگ شما خواهید دانست که دوربین مداربسته حرارتی چیست، چه انواع و کاربردهایی دارد و مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای آن چه هستند.

ما تمام سعی خود را کردیم که در این زمینه اطلاعات کاملی را به شما ارائه کنیم. اما اگر همچنان سوالی ذهن شما را درگیر کرده با کارشناسان بهترین سایت خرید دوربین مداربسته، چشم‌آنلاین تماس گرفته و یا در زیر همین بلاگ، سوال خود را برایم بنویسید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *