آموزشی چشم آنلاین, دوربین مداربسته

دوربین مداربسته چیست؟ مزایای دوربین مداربسته

دوربین مداربسته چیست؟همه چیز درمورد دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته (CCT) چیست؟

واژه “دوربین مداربسته” برگردان فارسی کلمه انگلیسی  closet circuit television  یا به اختصار cctv می باشد و معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.

دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند.

در عصر حاضر سرقت در حال افزایش است و نیاز به پیشگیری بیش از پیش شده و استفاده از دوربین‌های مداربسته اهمیت بسیاری پیدا‌ کرده است؛ این گستردگی استفاده از سیستم‌های نظارت تصویری و دوربین‌های مداربسته از آنجا ریشه گرفته که امنیت و آرامش رو به کمرنگ شدن میباشد و برای ایجاد این دو عنصر باید راهکارهایی را در نظر گرفت.

 

بی‌شک، استفاده از دوربین‌های مداربسته یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای ایجاد امنیت و آرامش است. مهم‌ترین مزایای استفاده از دوربین‌های مداربسته:

پیشگیری از سرقت و ترساندن سارق:

در اصل میتوان این‌گونه بیان کرد که اولین و اصلی‌ترین دلیل استفاده از دوربین‌ مداربسته جلوگیری از سرقت و ترساندن مجرمان است؛ واضح است که مجرمان در صورتی که در محلی دوربین مداربسته را مشاهده کنند، از قصد خود منصرف شده و محل دیگری را که امنیت کمتری دارد، برای این کار انتخاب خواهند کرد.

 

افزایش بهره وری کارکنان:

یکی دیگر از دغدغه‌های امروزه کارفرمایان، بهره‌وری از نیروی کار و منابع انسانی مجموعه‌شان است. با توجه به آمار و مطالعات  با استفاده از سیستم‌های نظارتی می‌توان به بالاترین بازدهی و بهره‌وری نیروی کار رسید؛ چرا که کارکنان مجموعه حتی در زمان حضور نداشتن مدیر نیز بهترین رفتار کاری را از خود نشان می‌دهند. همچنین مدیر می‌تواند عادات و رفتارهای کارکنان خود را شناسایی کند و برای پیشرفت مجموعه به بهترین برنامه‌ریزی ممکن دست یابد.

 

اثبات ادعا و کاهش مسؤلیت:

در تمامی اصناف و محیط‌ها، همواره افراد سودجویی هستند که با ادعاهای کذب و دورغین قصد سودجویی دارند. اگر محیطی به این سیستم‌های نظارتی مجهز نباشد، ممکن است نتواند شواهد کافی مبنی بر کذب بودن ادعاهای طرف خود ارائه دهد و محکوم به پرداخت هزینه‌های گزافی شود؛ چنانکه تاکنون بارها و بارها این اتفاق افتاده است. بهتر آنکه با پرداخت هزینه‌ای مناسب محیط خود را مجهز کنید و از پرداخت هزینه‌های بی‌دلیل معاف شوید.

 

شناسایی بهتر مشتریان:

در برخی کسب‌وکارهای کوچک، مدیران مجموعه با استفاده از دوربین‌های مداربسته به بررسی رفتارهای مشریان خود می‌پردازند. برای مثال فروشگاهی را تصور کنید که به سیستم دوربین مداربسته مجهز است؛ مسئول فروشگاه با نظارت بر تصاویر دوربین می‌تواند مسیرهای رفت‌وآمد و تردد داخل فروشگاه را بهینه کند و با تغییر دادن مکان برخی محصولات دسترسی راحت‌تری را برای مشتریان ایجاد کند.

دوربین های مداربسته بر اساس نوع انتقال تصویر به دسته های وایرلس IP ،AHD و آنالوگ تقسیم بندی می شوند. در کنار آنها مجموعه HDCVI داهوا و HDTVI هایک ویژن هم هستند که منحصرا توسط این دو برند تولید می شوند و تصاویر HD را بر بستر آنالوگ انتقال می دهد.

 

انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع انتقال تصویر 

دوربین های آنالوگ(Analog) :

دوربین مداربسته آنالوگ ابتدایی ترین مدل دوربین مداربسته میباشد که تصاویر را بصورت خطی و یا Tv Line یی به نمایش در می آورد. در حال حاظر تقریبا استفاده از این تکنولوژی منسوخ شده و از دیگر تکنولوژی ها استفاده میشود.

 

دوربین های تحت شبکه (IP) :

دوربین های IP نوعی از سیستم مداربسته است که انتقال اطلاعات در آن بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گیرد که این سیستم مداربسته در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ که شکل سنتی سیستم دوربین مداربسته را تشکیل می دهد قرارمیگیرد.

در دروبین های تحت شبکه انتقال اطلاعات به جای سیستم های آنالوگ بر مبنای پروتکلهای شبکه صورت می گیرد و از آنجایی که این پروتکل ها محدودیت های تصویری سیستم های مداربسته آنالوگ را کاهش می داد این سیستم با استقبال زیادی رو به رو شد.

دوربین های مداربسته تحت شبکه شامل یک سیستم عامل داخلی هستند که امکان اتصال مستقل آنها به شبکه های کامپیوتری را فراهم می کند. در واقع دوربین های شبکه یک کامپیوتر کوچک در درون خود دارند که این سیستم عامل بر روی آن اجرا می شود واین موضوع باعث افزایش قیمت دوربین های تحت شبکه شده است.

تنها دلیل جایگزین نشدن کامل سیستم مداربسته آنالوگ با سیستم تحت شبکه بالاتر بودن قیمت آن بود.

 

 دوربین های ای اچ دی (AHD) :

دوربین مداربسته AHD یک استاندارد نظارت تصویری تلویزیونی با کیفیت بالا است که از کابل کواکسیال برای انتقال ویدئو HD از دوربین های مداربسته به DVR های AHD استفاده می کند، AHD از پروتوکل های ویدئویی HD 720p و ۱۰۸۰p پشتیبانی می کند.

 

ویژگی های دوربین مداربسته با کیفیت:

  1. قابلیت دید در شب (IR) : یکی از قابلیت های لازم هر دوربین ، دید در شب است . توانایی دوربین در این مورد باعث می شود تا در شب دوربین در شب تصاویر مناسبی را تا شعاع مشخصی ثبت نمایند. (شروع از ۲۰ متر)
  2. کیفیت تصویر (رزولوشن) : دوربین های مداربسته در انواع مختلف و در کیفیت های متفاوت به بازار ارائه میشوند. تا این زمان شرکت های تولید کننده ی دوربین های مداربسته دوربین های خود را با رزولیشن های ۱ مگاپیکسل ، ۲ مگاپیکسل ، ۳ مگاپیکسل ، تعداد کمی ۴ مگا پیکسل ، ۵ مگاپکسل و ۸ مگاپیکسل به بازار عرضه می شوند.
  3. برابری تصویر دوربین با تصویر ضبط شده : یکی از ویزگی های مهم در نصب سیستم های نظارتی این است که برخی از دوربین های مدار بسته کیفیت مناسبی را در تصویر اولیه در اختیار شما می گذارند اما تصاویر ضبط شده در دوربین بر خلاف تصاویر دوربین از کیفیت لازم برخوردار نیستند. بسیار مهم است که در هنگام انتخاب دوربین های مدار بسته از برند هایی استفاده کنیم تا کیفیت مناسب را در تصاویر ضبط شده با کمترین حجم ممکن در اختیار ما قرار دهند.
  4. مقاوم در برابر گرد و غبار و بارندگی : برای نصب دوربین درمکان های باز لازم است تا دوربین در برابر هرگونه گرد و غبار و بارندگی مقاومت لازم را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *