بیسیم واکی تاکی

حمل و نگهداری بیسیم واکی تاکی غیرمجاز چه مجازاتی دارد؟

حمل و نگهداری بیسیم واکی تاکی غیرمجاز چه مجازاتی دارد؟

شرط می‌بندم همه‌ی شما برای یک بار هم که شده کنجکاو شده‌اید که بدانید مجازات حمل و نگهداری بیسیم غیرمجاز چیست. 

در این بلاگ قصد داریم در مورد همین موضوع با شما صحبت کنیم و البته نکاتی را بررسی کنیم تا از مجازبودن بیسیم خود مطمئن شوید‌. خوشحال می‌شوم اگر تا پایان این بلاگ مرا همراهی کنید.

 

بیسیم واکی تاکی چیست؟

بیسیم واکی‌تاکی که با نام رادیوی دوطرفه نیز شناخته می‌شود یک دستگاه ارتباطی رادیویی است که نه تنها قابلیت ارسال پیام، بلکه قابلیت دریافت آن را نیز دارد. 

این دستگاه بر اساس امواج رادیویی و فرکانس‌های UHF و VHF کارکرده و کاربردهای فراوانی در زمینه‌های نظامی، اورژانس‌ها، استفاده‌ی شخصی و… دارد.

بیسیم‌های واکی‌تاکی انواع فراوانی دارند که شما می‌توانید با توجه به شرایط کاری و ‌زندگی‌تان یکی از آن‌ها را خریداری کنید. اما قبل از هرچیز باید از مجاز یا غیرمجاز بودن بیسیم مطمئن شوید. در ادامه در این مورد بیشتر توضیح می‌دهم.

 

بیسیم مجاز

اصلا چرا به این بیسیم‌ها مجاز می‌گویند؟ بیسیم‌های واکی‌تاکی مجاز به صورت قانونی وارد کشور شده و از سایت تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز دارند. 

در صورتی که شما یک بیسیم مجاز را خریداری نمایید می‌توانید در تمام اماکن عمومی با خیال آسوده از آن بهره ببرید و یک ارتباط از راه دور جذاب و متفاوت را تجربه کنید.

 

بیسیم مجاز را چگونه تشخیص دهیم؟

فکر می‌کنم این سوال ذهن اکثر شما را مشغول کرده باشد. تشخیص بیسیم مجاز کار چندان سختی نیست. کافی‌ست به موارد زیر توجه ‌کنید:

  •  مدل بیسیم را در سایت تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جستجو کرده و این گونه، استعلام آن‌ را بگیرید. اگر در سایت نشان‌داده شد یعنی مجاز است.
  • بیسیم‌های مجاز به صورت تکی فروخته می‌شوند. اگر فروشنده اصرار کرد که بیسیم را به صورت دوتایی و جفت خریداری کنید مطمئن باشید که این بیسیم‌ها غیرمجاز هستند.
  • دقت کنید که شماره سریال دستگاه با شماره‌ای که روی جعبه‌ی آن درج‌شده یکسان باشد.
  • در بیسیم‌های مجاز شما به هیچ عنوان امکان تغییر مشخصات فنی یا فیزیکی دستگاه را ندارید. یعنی نمی‌توانید‌ آنتن یا فرکانس بیسیم را تغییر دهید. پس اگر فروشنده به شما وعده‌هایی در این زمینه داد، متوجه باشید که این بیسیم احتمالا مجاز نیست.
  • بیسیم‌هایی که از فرکانس VHFبرخوردار هستند تنها برای ارگان‌های دولتی، نظامی و… مجاز هستند. افراد عادی می‌توانند از بیسیم‌هایی با فرکانس UHFبهره ببرند.(اطلاعات بیشتر در این زمینه در بلاگ« فرق بیسیم UHF و VHF » در همین سایت.)
  • بیسیم‌های مجاز از گارانتی و خدمات پس از فروش برخوردار هستند.

 

بیسیم غیرمجاز

حال دیگر خودتان می‌توانید مشخصات بیسیم غیر مجاز را حدس بزنید. این بیسیم‌ها به صورت قاچاق وارد کشور شده و از هیچ‌گونه خدمات پس از فروشی برخودار نیستند. متاسفانه امروزه به دلیل عدم آگاهی افراد، فروش این بیسیم‌ها در بازار بسیار زیاد شده‌ و تنها کسی که متضرر خواهد شد، خریدار بیسیم است‌.

 

چگونه مطمئن شویم که بیسیم غیرمجاز است؟

برای آن که از غیرمجاز بودن بیسیم مطمئن شوید کافی‌ست موارد گفته‌شده برای مجاز بودن دستگاه را بررسی کنید و به سایت تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی سری بزنید. 

اگر پس از جستجوی مدل بیسیم در سایت، هیچ نتیجه‌ای به شما نشان نداد و مدل مشابهی را در نتیجه‌ها بالا نیاورد، شک نکنید که بیسیم غیرمجاز است.

دوست خوبم، دقت کن که خرید بیسیم غیرمجاز به غیر از مجازات و عواقبی که داره، زیان مالی هم به دنبال داره. چون هیچ خدمات پس از فروشی شامل حال شما نمیشه و کسی هم مسئولیت تعمیر اون رو در صورت خرابی برعهده نمی‌گیره. پس اگر دستگاه کوچکترین مشکلی پیدا کرد، باید بندازیش دور. 

 

چرا استفاده از بیسیم غیرمجاز ممنوع است؟

حالا که کنجکاوی‌تان تحریک شده بگذارید به این سوال نیز پاسخ دهیم. همان‌طور که می‌دانید هر بیسیم مجاز محدوده‌ای از فرکانس‌ها را دربرمی‌گیرد و در آن بازه، با سایر بیسیم‌ها ارتباط برقرار می‌کند.

بیسیم‌های غیرمجاز می‌توانند در این فرکانس‌های رادیویی که گاهاً مختص ارگان‌های نظامی و دولتی هستند، اختلال ایجاد کنند و باعث پارازیت و نویز شوند. علاوه بر آن، برخی افراد از بیسیم غیرمجاز برای استراق‌سمع ارتباطات رادیویی استفاده می‌کنند که عملا جُرم است‌.

 به همین دلیل استفاده از این دستگاه‌ها توسط سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی ممنوع اعلام شده‌است.

 

مجازات حمل و نگهداری بیسیم غیرمجاز

مجازات حمل و نگهداری بیسیم غیرمجاز در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است.

از آن‌جایی که استفاده از این دستگاه‌ها در کشور ما غیرقانونی است، اگر مسئولین متوجه شوند که فردی از بیسیم غیرمجاز استفاده می‌کند( که حتما به دلیل فرکانس‌ها متوجه می‌شوند)، قبل از هرچیز بیسیم فرد خاطی را ضبط کرده و سپس با توجه به نظر قاضی، او را به پرداخت جریمه‌ی نقدی برابر ۶۰ برابر مبلغ دستگاه بیسیم جریمه نقدی و به جرم تداخل در امواج را دیویی کشور تا ۶ ماه حبس می کنند.

 

سخن پایانی

اگر قصد دارید یک بیسیم واکی‌تاکی برای استفاده در سفرها خریداری کنید، لازم است که از مجازبودن یا غیرمجاز بودن آن مطمئن شوید.

 در این بلاگ ما تعریف کوتاهی از بیسیم واکی‌تاکی و راه‌های تشخیص بیسیم مجاز و غیرمجاز ارائه دادیم. همچنین در مورد مجازات حمل و نگهداری بیسیم غیرمجاز صحبت کردیم.

حال شما می‌توانید با آگاهی کامل نسبت به خرید این دستگاه اقدام کنید. به یاد داشته باشید که فروشگاه چشم‌آنلاین به عنوان نمایندگی بیسیم مجاز در خوزستان همواره آماده‌ی خدمت‌رسانی و پاسخ‌دهی به سوالات شماست.

به نظر شما قراردادن مجازات برای حمل و نگهداری بیسیم غیرمجاز از خرید و فروش این دستگاه‌ها جلوگیری می‌کند یا باید راهکارهای دیگری اندیشید؟ نظرات خود را برایم بنویسید.

یک نظر در “حمل و نگهداری بیسیم واکی تاکی غیرمجاز چه مجازاتی دارد؟

  1. حسین گفت:

    عالی و کامل و کار راه انداز بود و دیگه فکر خرید بیسیم غیر مجاز رو هم از سرم انداختم بیرون و دنبال دردسر نیسیتیم که 😂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *