آموزشی چشم آنلاین, دزدگیر

5 علت بوق زدن بی‌ دلیل دزدگیر کلاسیک و ترفندهای عیب یابی آن

5 علت بوق زدن بی‌ دلیل دزدگیر کلاسیک و عیب یابی آن در منزل

راستش را بگویید. چندبار برای‌تان پیش آمده که با صدای آژیر دزدگیر از خواب پریده‌اید، اما متوجه شده‌اید که هیچ اتفاق ناگواری نیوفتاده و دزدگیر به اشتباه به صدا درآمده است؟ آن لحظه حتما به این فکر افتاده‌اید که دزدگیر خراب است و باید تعویض شود. اما این مشکل به راحتی قابل حل است.

در اینجا قصد داریم اساسی‌ترین علت‌های بوق زدن دزدگیر کلاسیک و همچنین مفاهیمی در رابطه با طرز کار دزدگیر کلاسیک Z4، شامل ریست، دینگ‎‌دانگ و حالت نیمه‌فعال دزدگیر کلاسیک را توضیح دهیم. پیشنهاد می‌کنم تا پایان این بلاگ با من همراه باشید تا با قابلیت‌های خاص این دستگاه آشنا شوید.

 

طرز کار دزدگیر کلاسیک Z4

دزدگیر کلاسیک  Z4(Classic Z4 ultra ) دارای سه حالت است که اگر با هر کدام از آن‌ها آشنا شوید، در واقع طرز کار این دزدگیر را آموخته‌اید. حالات این دزدگیر به شرح زیر هستند:

·       حالت فعال (ARM):

اگر دستگاه در این حالت قرارداشته‌باشد، یعنی دزدگیر روشن است و تمام زون‌های آن فعال هستند. در این حالت، چراغ ARM دستگاه روشن خواهد بود. برای این که دزدگیر را روی حالت فعال قرار دهیم کافیست دکمه‌ی قفل بسته ریموت (A) را فشار دهیم.

پس از فعال‌سازی دزدگیر، صدای تک‌آژیر ( بیب طولانی به مدت 2 دقیقه ) از بلندگوی داخلی پخش شده و نشان می‌دهد که دزدگیر روشن شده‌است. اگر همین دکمه را مجدداً فشار دهید می‌توانید آژیر لحظه‌ای دزدگیر را فعال کنید.

 

·       حالت خاموش یا غیرفعال (DISARM):

اما چگونه می‌توان دستگاه را در حالت خاموش قرار داد؟ برای این کار کافیست دکمه‌ی قفل باز ریموت (B) را فشار دهید. پس از آن، دستگاه با زدن دو تک آژیر خاموش می‌شود.

در این حالت اگر زون4 در حالت 24ساعته قرار داشته باشد و توسط عوامل بیرونی تحریک شود، دستگاه باری دیگر آلارم می‌دهد. برای برطرف‌سازی این هشدار نیز کافیست دکمه‌یB  را مجددا بفشارید تا زون قطع شود. برای دوباره فعالسازی این زون باید یک‌بار دیگر دستگاه را خاموش و روشن‌(فعال و غیرفعال) کنید.

ممکنه براتون پیش اومده باشه که هنگام غیرفعال‌کردن دزدگیر با یه آژیر اضافه روبرو بشین. این اتفاق زمانی میوفته که دستگاه در حالت فعال هم آلارم داشته و شما نسبت به خاموش‌کردن اون اقدام کردین.

 

·       حالت نیمه‌فعال (PARTSET):

با فشردن دکمه‌ی C در ریموت (دکمه‌ی آژیر بدون صدا)، دستگاه با یک بیب کوتاه که تنها از طریق بلندگوی داخلی پخش می‌شود، به حالت نیمه‌فعال می‌رود. اما منظور از حالت نیمه فعال دزدگیر کلاسیک چیست؟

در این حالت، تنها زون 1 و2 فعال می‌شوند و در صورتی که از پیش، زون 4 را در حالت 24ساعته قرارداده‌باشید، آن هم به صورت اتوماتیک فعال می‌شود. از نشانه‌های حالت نیمه‌فعال می‌توان به چراغ ARM اشاره کرد که در این حالت به صورت چشمک‌زن درمی‌آید.

 

مهم‌ترین علت‌های بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک : این دزدگیر چش شده؟!

مطمئنا اگر دزدگیر شما وقت و بی‌وقت و بدون دلیل به صدا دربیاید، دیگر به آن اعتماد نمی‌کنید و هشدارهایش را نادیده می‌گیرید. این موضوع به شدت خطرناک است. زیرا ممکن است در همین بین، منزل‌تان مورد سرقت قرار بگیرد و شما به هوای این‌که خبری نیست از کنار آن ساده بگذرید.

پس، لازم است که علت بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک را شناسایی کرده و دستگاه را هرچه سریع‌تر عیب‌یابی کنید. در ادامه، چندتا از این دلایل را برای شما نام می‌برم.

 

1.     مشکل در باتری دزدگیر

اگر پس از فعال‌شدن دزدگیر در ساعات مشخصی از روز آژیر به صدا درمی‌آید، بهتر است قبل از هرچیز باتری دستگاه را بررسی کنید. خرابی باتری می‌تواند باعث جریان‌کشی بیش‌ازاندازه از دستگاه شده و موجب پخش هشدار صوتی شود.

اگر دزدگیر شما به سیستم اعلام کاهش شارژ باتری مجهز است نیز بهتر است هرازچندگاهی، شارژ باتری را بررسی کرده و پیش از اتمام آن، نسبت به تعویض باتری اقدام کنید تا دستگاه مجبور نشود تمام‌شدن شارژ را با پخش آژیر فریاد بزند.

 

2.     تابش نور خورشید

در طول روز چندین بار آژیر به صدا در می‌آید؟ ممکن است این مشکل به دلیل تابش نور خورشید باشد.

شکست نور خورشید داخل چشمی دستگاه و در نتیجه‌ی بازتاب آن از سطح یک جسم، می‌تواند چشمی را تحریک کرده و سبب پخش هشدار صوتی شود. شاید باورتان نشود، اما گرمای بیش‌از اندازه که از پنجره وارد خانه می‌شود نیز می‌تواند سنسورها را تحریک کرده و باعث به‌ صدا درآمدن آلارم شود.

جالب است بدانید که این مشکل می‌تواند در شب‌ها و به خاطر انعکاس نور لامپ مغازه‌ها در چشمی نیز اتفاق بیوفتد.  برای رفع این مشکل، توصیه می‌شود که از یک نصاب حرفه‌ای کمک بگیرید و مکان نصب دزدگیر را تغییر دهید. یا به هر شکلی که امکان‌پذیر است مانع انعکاس نور به داخل چشمی شوید.

دوست باهوش من، اگر هنوز دزدگیر منزلت رو نصب نکردی، بهتره این مسئله رو در نظر بگیری و با مشورت با یه نصاب کاربلد، بهترین مکان برای نصب دستگاه رو انتخاب کنی تا بعدها از این مشکلات برات پیش نیاد.

 

3.     ایجاد مشکل در عملکرد سنسورها و مگنت درب و پنجره

مگنت‌های درب و پنجره که از دو قسمت جداشونده تشکیل‌شده‌اند، عامل بسیاری از آژیرهای بدون دلیل هستند. کافیست به هر نحوی(مثلا وزش باد شدید، رفت و آمد کودکان، حیوانات خانگی و …)، یکی از دو بخش مگنت از دیگری فاصله بگیرد تا آواز دزدگیر، گوش محله را کَر کند.

برخی سنسورهای دیگر نیز هستند که باید با توجه به شرایط محل زندگی‌تان، آن‌ها را انتخاب کنید تا با مشکل آژیر کاذب روبرو نشوید. برای مثال اگر حیوان خانگی دارید و در ساعاتی از روز، او را در خانه تنها می‌گذارید بهتر است سنسوری خریداری کنید که نسبت به وزن‌های بالاتر از  آن واکنش نشان بدهد.

 

4.     ورود جانوران موذی

اگر درب یا پنجره‌ی منزل‌تان باز مانده یا آسیب دیده‌است، باید منتظر پخش‌شدن آلارم باشید. زیرا ممکن است حشرات و جانوران موذی مانند مگس، وارد خانه شده و روبروی سنسور قرار بگیرند و آژیر را به صدا دربیاورند.

 

5.     استفاده از تجهیزات نامرغوب و اختلال در سیم‌کشی‌ها

کیفیت پایین دزدگیر و قطعات و تجهیزات به کار رفته در سیستم هشدار، یکی از مهم‌ترین علت‌های بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک است. پیش از نصب دستگاه دقت کنید که سیستم هشدار از سطح مقطع مناسبی برخوردار بوده و از نظر طول مسیر، استاندارهای لازم را دارا باشد.

اختلال در برق‌رسانی پنل‌های سیمی و ایجاد مشکل در اتصالات نیز می‌تواند باعث وقوع این حادثه شود. برای جلوگیری از این مشکل لازم است تمامی اتصالات را به خوبی بررسی کرده و از اتصال درست سرسیم‌ها به پنل مرکزی دزدگیر مطمئن شوید.

 

راهکارهایی برای عیب‌یابی دزدگیر کلاسیک

تا اینجا با برخی از علل بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک آشنا شدید. حال پیش از آن که شما را با چگونگی ریست دزدگیر کلاسیک Z4 و سایر مباحث آشنا کنم، برخی نکات و راهکارهایی که به عیب‌یابی راحت‌تر سیستم کمک می‌کنند و مانع بروز هشدار کاذب می‌شوند را برای‌تان نام می‌برم:

  • برای خرید و نصب دزدگیر از کارشناسان حرفه‌ای کمک بگیرید. گاهی یک خطای ساده در تنظیمات یا قراردادن تعداد نامناسب دزدگیر در یک مکان و … می‌تواند باعث فعال‌شدن هشدار صوتی شود.
  • توجه کنید که تعداد و نوع تمام جهیزات مانند چشمی، سنسور، آژیر و … باید توسط کارشناسان بررسی شود.
  • اگر بلافاصله پس از فعال‌شدن دزدگیر، آلارم به صدا درآمد، بهتر است موارد زیر را بررسی کنید:
  1. با جامپرکردن زون‌ها از سالم‎‌بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید.
  2. فیوز AUX را بررسی کنید. زیرا علت‌ بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک می‌تواند جریان‌کشی بیش‌از اندازه از این فیوز باشد.
  3. حال که از سالم‌بودن دستگاه و فیوز مطمئن شدید، به سراغ حسگرهای تعبیه‌شده روی زون‌ها بروید. سنسورها را از داخل جامپر کرده(یعنی سیم آن‌ها را به هم متصل کنید)، و دستگاه را بررسی کنید.

اگر مشکل برطرف شد یعنی سنسورها خراب بوده‌اند. در غیر این‌صورت احتمال دارد مشکل از سیم‌کشی‌ها و اتصالات باشد.

  1. تاثیر عوامل محیطی را نادیده نگیرید. اگر هیچکدام از عوامل بالا دلیل آژیر کاذب دزدگیر نبود، ممکن است چیزهای بسیار ساده‌تری مانند بادکولر، تکان خوردن پرده‌ها، حرکت آونگ ساعت‌های بزرگ و… این حادثه را رقم‌زده باشد.

 

کلام پایانی

شاید شما متوجه نباشید اما یادگیری نحوه‌ی استفاده‌ی صحیح از دزدگیر و قابلیت‌های متنوع آن از خرید این دستگاه مهم‌تر است. در این بلاگ ما طرز کار و نحوه‌ی ریست دزدگیر کلاسیک را به شما آموزش داده و مفاهیمی مانند حالت نیمه‌فعال و دینگ‌دانگ در دزدگیر کلاسیک Z4 را بیان کردیم.

علاوه بر آن، مهم‌ترین علت‌های بوق‌زدن دزدگیر کلاسیک را نام بردیم تا بتوانید عیب‌یابی آن را انجام دهید. البته همچنان توصیه می‌کنم که برای حل مشکلات دزدگیر از یک متخصص کمک بخواهید. به یاد داشته‌باشید که کارشناسان خبره‌ی چشم‌آنلاین همیشه برای خدمت‌گزاری به شما حاضر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *