آموزشی چشم آنلاین, دزدگیر, راهنما خرید

چشمی سیمی بخریم یا بدون سیم؟

چشمی سیمی بخریم یا بدون سیم؟

حتما می‌دانید که سخت‌ترین وظیفه در دزدگیرها که همان شناسایی و اطلاع‌رسانی حرکات مشکوک است، بر عهده‌ی چشمی دزدگیر یا همان سنسورهاست. اما آیا این را هم می‌دانید که چشمی‌ها انواع مختلفی دارند و در صورتی که آن‌ها را به درستی انتخاب نکنید، امنیت منزل‌تان به خطر می‌افتد؟

چشمی‌های دزدگیر اماکن در وهله‌ی اول به دو دسته سیمی و بی‌سیم تقسیم می‌شوند که هر کدام مزایا و نقاط ضعف مخصوص به خود را دارند. در این بلاگ قصد داریم این دو چشمی را با هم مقایسه کرده و خصوصیات هر کدام را نام ببریم تا با خیال راحت بهترین چشمی را برای حفاظت از اماکن خود انتخاب کنید. با این بلاگ از چشم‌انلاین همراه باشید.

 

منظور از چشمی دزدگیر چیست؟

به زبان ساده و در یک کلام، یک دزدگیر بدون چشمی قوی و مناسب، هیچ نیست!

چشمی‌ها همان نگهبانان بدون خواب و خوراک و 24 ساعته در دزدگیرها هستن که تمام حرکات و رفت و آمدهای محیط را زیر نظر گرفته و در صورت شناسایی موارد مشکوک، آن‌ها را به پنل مرکزی اطلاع می‌دهند تا آژیر به صدا دربیاید.

این تجهیزات، انواع مختلفی دارند که در بلاگ‌ (معرفی 7 نوع سنسور مهم در دزدگیر اماکن)، مفصل در موردشان صحبت کرده و آن‌ها را معرفی کردیم. در این بین، چشمی‌های سیمی و بدون سیم دزدگیر گاهاً به اشتباه به جای هم خریداری می‌شوند؛ زیرا کاربران از تفاوت‌ها و نقاط قوت و ضعف هر کدام بی‌اطلاع‌اند.

در ادامه، تمام نکاتی که لازم است در مورد این دو نوع چشمی بدانید را بررسی خواهیم کرد.

 

چشمی‌های با سیم: قوی اما پر دردسر

این تجهیزات همان‌طور که از نام‌شان مشخص است توسط کابل نصب می‌شوند و برای اتصال به سایر بخش‌های دزدگیر به سیم‌کشی نیاز دارند. سنسورهای سیمی از نظر قیمت ارزان‌تر از چشمی‌های بدون‌ سیم هستند؛ اما هزینه‌ی کابل‌کشی باعث می‌شود که قیمت تمام‌شده‌ی هر دو چشمی تقریبا با هم برابر شود.

 

اما چرا می‌گویم پر دردسر؟ این سنسورها با وجود تمام مزایایی که دارند به دلیل نیاز به کابل‌کشی، کمی دردسرساز هستند؛ نصب و جابه‌جایی آن‌ها زمان‌بر است و بدون کمک یک فرد متخصص، شدنی نیست.

 

مزایای چشمی سیمی

از مهم‌ترین مزایای این سنسورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اتصال پایدار و مطمئن:

چشمی‌های سیمی از طریق کابل به سیستم مرکزی متصل می‌شوند و با برقراری ارتباطی پایدار، از اختلال در سیستم جلوگیری کرده و امنیت اماکن را بالا می‌برند.

در حالی که چشمی‌های بی‌سیم از طریق امواج رادیویی به پنل مرکزی متصل می‌شوند و به همین دلیل، احتمال ایجاد اختلال در سیستم و هک‌شدن سیگنال در آن‌ها به شدت بالاست.

شاید بپرسین که منظورم از اختلال چیه؟ ببین دوست خوبم، منظور از اختلال هر چیزی هست که نگذاره سیستم دزدگیر به خوبی کارش رو انجام بده. به این صورت که ممکنه دزدگیر آلارم اشتباهی بده یا این که در شرایط حساس کلا قطع بشه و آژیر نکشه.

 

·       نیاز نداشتن به باتری:

چشمی‌های سیمی برای عملکرد مناسب به باتری نیاز ندارند و تمام انرژی خود را به طور مستقیم از برق ساختمان دریافت می‌کنند. در حالی که چشمی‌های بدون سیم حتما برای تامین انرژی‌شان به باتری نیاز دارند.

پس هنگام براورد هزینه‌ها، می‌توانید هزینه‌های خرید باتری و تعویض دوره‌ای آن را از لیست هزینه‌های مربوط به چشمی سیمی خط بزنید.

 

·       مناسب برای مکان‌های شلوغ

چشمی‌های با سیم به دلیل عدم نیاز به نصب باتری یک انتخاب فوق‌‌العاده برای مکان‌های شلوغ هستند. در چنین مکان‌هایی مصرف باتری بسیار بالا رفته و طول عمر آن کم می‌شود. به همین خاطر نمی‌توان چشمی بدون سیم نصب کرد.

همچنین اگر در محلی زندگی می‌کنید که مدام درگیر نویز و اختلالات فرکانسی است و یا شرایط مکان به گونه‌ای‌ست که هکرها برای هک کردن سیستم دزدگیر شما دندان تیز کرده‌اند، بهتر است چشمی‌های سیمی را انتخاب کنید. زیرا هک‌کردن آن‌ها دشوار است و در برابر اختلالات، مقاوم‌تر هستند.

دوستم، اگه توی اماکن‌ خودت تعداد زیادی اسناد محرمانه نگهداری می‌کنی، طلا فروشی داری و یا این که سرعت اینترنت پایینه و مدام قطع میشه، بهترین راه نجات دارایی‌هات از دست هکرها و سارقین، استفاده از چشمی سیمی هست. چشمی‌های بدون سیم در چنین شرایطی اصلا قابل اعتماد نیستن.

 

 

معایب چشمی‌های سیمی

حال که با مزایای این سنسورها آشنا شدید وقت آن رسیده که نقاط ضعف آن‌ها را هم بشناسید. البته فکر می‌کنم خودتان حدس‌هایی می‌زنید، نه؟

یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف این تجهیزات، نیاز به کابل‌کشی است. البته از حق نگذریم چشمی‌های سیمی بسیاری از مزایای خود را مدیون همین سیم‌ها هستند.

با این حال، کابل‌کشی علاوه بر بالا بردن هزینه نصب و پیچیده‌ کردن فرایند آن، باعث می‌شود که جابه‌جا کردن چشمی‌ها پس از نصب نیز به کاری سخت و شاید غیرممکن تبدیل شود.

سیم‌کشی‌ها می‌توانند بر ظاهر داخلی ساختمان تأثیر منفی بگذارند. زیرا سیم‌ها باید داخل داکت قرار گرفته و بعضاً در مسیرهای طولانی روی دیوار و دور درب و پنجره کشیده شوند. تازه اگر خوش‌شانس باشید و جانوران موذی به این کابل‌ها آسیب نزده و سیستم دزدگیر را دچار اختلال نکنند.

 

چشمی‌های بی‌سیم: نگهبانان چابک و انعطاف‌پذیر

سنسور بیسیم یکی از چشمی‌های پرطرفدار در سیستم دزدگیر است که ارسال سیگنال به پنل مرکزی را نه از طریق سیم‌کشی، بلکه از طریق امواج رادیویی با فرکانس‌های 315 و 433 مگاهرتزی انجام می‌دهد. این چشمی‌ها برای تامین انرژی خود از باتری‌های 9 ولتی استفاده می‌کنند و برای تامین امنیت اماکن بسیار کاربردی هستند.

 

مزایای سنسور بی‌سیم

هر آن چه که در سنسورهای سیمی به عنوان یک نقطه ضعف شناخته می‌شود، در سنسورهای بدون سیم مزیت است. درواقع اگر به دنبال یک چشمی هستید که نقاط ضعف چشمی سیمی را نداشته باشد، باید چشمی بی‌سیم خریداری کنید!

از مهم‌ترین نقاط قوت این چشمی‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • نصب آسان و سریع بدون نیاز به کابل‌کشی
  • جابه‌جایی سریع و ساده‌ی چشمی‌ها بدون نیاز به ایجاد تغییرات در سیم‌کشی
  • داشتن ظاهری شیک و زیبایی بخشیدن به دکوراسیون منزل
  • قابلیت کنترل از راه دور چشمی از طریق تلفن همراه
  • تنوع بالا و قابلیت شخصی‌سازی سنسور (به این صورت که مطابق با شرایط ملک، می‌توانید چشمی‌هایی با قابلیت‌های ویژه خریداری کنید؛ برای مثال سنسورهایی با قابلیت ایجاد شوک الکتریکی روی درب و پنجره پس از شناسایی حرکت مشکوک، اطلاع‌رسانی سرقت از طریق ایمیل، پیامک و … .)

 

نقاط ضعف سنسور بی‌سیم

  • نیاز به تعویض باتری به صورت دوره‌ای
  • احتمال تداخل سیگنالی در محیط‌هایی با سیستم‌های بیسیم متعدد
  • قیمت بالاتر نسبت به چشمی سیمی
  • مناسب نبودن برای مکان‌های شلوغ و پر تردد و محیط‌هایی با اختلالات فرکانسی
  • نداشتن حق انتخاب برای مکان نصب این تجهیزات. چشمی‌های بدون سیم حتما باید در گوشه‌ی دیوار (زاویه 90 درجه) و به دور از تابش مستقیم خورشید و لوازم گرمایشی نصب شوند.

 

دوست عزیز، اگر تصمیم داشتی چشمی بی‌سیم خریداری کنی مراقب باش که حتما از باتری‌های باکیفیت برای اون استفاده کنی و تنظیمات کاهش مصرف باتری رو براش اعمال کنی. همچنین یادت باشه که این چشمی‌ها رو در فاصله‌ی مناسبی از سایر تجهیزات بیسیم نصب کنی تا عملکرد هم‌دیگه رو تحت تاثیر قرار ندن.

 

بالاخره چه کنیم؟ چشمی بیسیم بخریم یا سیمی؟

همان‌طور که خودتان هم متوجه شده‌اید هر کدام از این سنسورها مزایا و معایبی دارند که نمی‌توان ساده از کنارشان گذشت. اما کدام‌یک از آن‌ها نسبت به دیگری بهتر است و ارزش خرید دارد؟

برای بررسی نهایی مزایا و معایب این دو نوع چشمی، به جدول زیر دقت کنید و پس از در نظر گرفتن بودجه و شرایط محیطی ملک، برای خرید چشمی تصمیم بگیرید. در جدول زیر، این تجهیزات از هر نظر با هم مقایسه‌شده‌اند تا انتخاب برای شما ساده‌تر شود.

 

مولفه‌های قابل بررسی چشمی سیمی چشمی بدون سیم
قیمت چشمی‌‌های سیمی قیمت اولیه پایین‌تری دارند اما با هزینه‌های نصب و لوازم جانبی، قیمت‌شان افزایش پیدا می‌کند. این تجهیزات نسبت به انواع سیمی قیمت بالاتری دارند، اما با توجه به نصب آسان و عدم نیاز به سیم‌کشی، تقریبا قیمت نهایی با چشمی سیمی برابری می‌کند.
نصب و راه‌اندازی نیازمند تخصص در سیم‌کشی و زمان بیشتر برای نصب چشمی به‌سرعت و بدون نیاز به تخصص خاصی نصب می‌شوند.
محدودیت در جابه‌جایی جابه‌جایی این سنسورها نیازمند تغییرات در سیم‌کشی است که می‌تواند پرهزینه و زمان‌بر باشد. به‌راحتی قابل جابه‌جایی و تنظیم مجدد هستند.
از نظر امنیت سیگنال در برابر تداخلات فرکانسی مقاوم‌تر هستند و احتمال هک‌شدن آن‌ها کمتر است. ممکن است در معرض تداخلات سیگنالی قرار گیرند و نیاز به تدابیر امنیتی بیشتری دارند. (برای مثال استفاده از رمز عبورهای غیر قابل پیش‌بینی و نصب یک چشمی سیمی در کنار چشمی بی‌سیم برای امنیت بیشتر)

 

 

نتیجه‌گیری نهایی از نظر نویسنده مقاله

اگر نظر مرا بخواهید با توجه به نقاط ضعفی که هر کدام از سنسورها دارند، هوشمندانه‌ترین کار استفاده از یک سیستم امنیتی ترکیبی شامل چند چشمی سیمی و بدون سیم در کنار یک‌دیگر است که تمام معایب یکدیگر را هم‌پوشانی کنند و امنیت اماکن را بالا ببرند.

بگذار اینطوری بهت بگم، چنین سیستم امنیتی رو توپ هم نمی‌تونه تکون بده! مگه این که نصب چشمی‌ها به خوبی انجام نشده باشه یا توی نگهداری از اون‌ها کم‌کاری کنی. راستی روش‌های نگهداری از تجهیزات امنیتی رو بلدی؟ اگه نه، اینجا کلیک کن.

 

سخن پایانی

چشمی‌های سیمی و بدون سیم دو نمونه از پرطرفدارترین انواع چشمی دزدگیر هستند که معمولا افراد در انتخاب آن‌ها سردرگم می‌شوند. در این بلاگ، ما این نوع چشمی‌ها را به همراه مزایا و معایب هر کدام معرفی کرده و در نهایت با هم مقایسه کردیم. آیا شما هم با نتیجه‌گیری نویسنده موافقید؟ نظرات خود را در زیر همین مقاله بنویسید.

 


سوالات متداول

  • چشمی سیمی بهتر است یا بدون سیم؟

هر کدام از این چشمی‌ها نقاط ضعف و قوت مخصوص به خود را دارند و برتری خاصی نسبت به هم ندارند. بهترین چشمی با توجه به شرایط محیط و نیاز کاربر انتخاب می‌شود.

 

  • برای محیط بانک کدام چشمی بهتر است؟

چشمی سیمی برای محیط بانکی بهتر است. زیرا بانک محیطی شلوغ است و مصرف باتری در سنسور بی‌سیم بالا می‌رود.

 

  • برای افرادی که حیوانات خانگی دارند کدام چشمی بهتر است؟

برای چنین افرادی، چشمی‌های بدون سیم بهتر هستند. زیرا قابلیت شخصی‌سازی و تنظیم بر اساس وزن حیوانات خانگی را دارند و شما نگران جویده‌شدن کابل دزدگیر توسط حیوانات نخواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *