آموزشی چشم آنلاین, دوربین مداربسته

تکنولوژی POC در دوربین مداربسته چیست و چگونه در یک نصب ساده‌ تر به ما کمک می کند؟

همه چیز درباره تکنولوژی POC

تا به حال در مورد تکنولوژی  POCچیزی شنیده‌اید؟ این فناوری بی‌نظیر که هنوز چندان شناخته‌شده و گسترده نشده است با هدف کاهش حجم کابل‌کشی و نصب آسان‌تر در دوربین‌های مداربسته‌ی آنالوگ طراحی‌شده است. تا پایان این بلاگ با من همراه باشید تا شما را با زیر و بم این تکنولوژی آشنا کنم.

 

تکنولوژی POC چیست؟

پیش از معرفی تکنولوژی POC بگذارید شما را با کابل کواکسیال(Coaxial) آشنا کنم.

کابل کواکسیال یک نوع کابل مسی است که به دلیل برخورداری از محافظ فلزی و ساختار خاص، از تداخل سیگنال‌ها با یکدیگر جلوگیری می‌کند. حال فرض کنید که از این کابل برای انتقال داده‌های دوربین مداربسته بهره‌گیری شود. قبول دارید که کیفیت تصاویر ثبت‌شده‌ی دوربین آنالوگ بهتر خواهد شد؟

Power Over Coaxialبه اختصار تکنولوژی poc، یک فناوری جدید مخصوص دوربین‌های مداربسته‌ی آنالوگ(TVI و DVR) است که این امکان را به ما می‌دهد که جریان برق، صدا، تصویر، سیگنال‌های کنترل دوربین گردان و موتورایز را از طریق کابل کواکسیال منتقل کنیم.

در واقع در دوربین‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، جریان برق نیز مانند داده‌های تصویری از طریق کابل کواکسیال منتقل می‌شود. در حالی که در دوربین‌های فاقد این ویژگی ، برای انتقال صدا، تصویر و جریان برق کابل‌های جداگانه‌ای قرارداده می‌شود تا سیگنال‌ها با یکدیگر تداخل پیدا نکنند.

در نتیجه حجم کابل‌کشی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و فرایند نصب دوربین در مدت زمان کوتاه‌تر و بسیار ساده‌تر انجام می‌گردد.

تفاوت تکنولوژی POC و POE

جالب است بدانید که تکنولوژی POE همین کار را در دوربین‌های مداربسته  IPانجام می‌دهد. به این صورت که در تکنولوژی  POCانتقال اطلاعات از طریق کابل کواکسیال و در تکنولوژی POE انتقال اطلاعات از طریق کابل شبکه انجام می‌شود.

از دیگر تفاوت‌های این دو فناوری می‌توان به بیشترین مسافت کابل‌کشی و انتقال اطلاعات اشاره کرد. در فناوری POC می‌توان داده‌ها را تا 200 متر از طریق کابل منتقل کرد. اما این مقدار در تکنولوژی POE100 متر است.

 

تفاوت تکنولوژِی  POCو POC HD

اشتباه نکنید! تفاوت تکنولوژی POC و POC HD مانند تفاوت کباب کوبیده معمولی و مخصوص نیست که فرق چندانی با یکدیگر نداشته باشند! انتخاب اشتباه بین این دو فناوری می‌تواند کلی هزینه‌ی اضافی برای شما بتراشد.

در واقع  POC HDیک استاندارد از تکنولوژی POC است که در آن صدا، تصویر، سیگنال‌های کنترلی و جریان برق همگی از طریق یک کابل منتقل می‌شوند و شما می‌توانید تا 400 متر این کابل‌کشی را انجام دهید. همچنین شما هیچ‌گونه اختلال یا کاهش کیفیتی در دریافت تصاویر نخواهید داشت.

اما در تکنولوژی POC شما محدودیت کابل‌کشی دارید و بیشتر از 200متر انتقال داده‌ها ممکن نیست. از طرف دیگر، فقط تصاویر و جریان برق را  می‌توانید از طریق یک کابل منتقل کنید. برای انتقال سایر داده‌ها نیاز به کابل‌کشی جداگانه است.

محدودیت‌ها و نقاط ضعف تکنولوژی POC

دوست عزیزم، شاید با خودت بگی که این فناوری بی‌نظیر مگه ممکنه نقاط ضعفی هم داشته باشه؟ متاسفانه پاسخ بله‌ست. در ادامه چند مورد از محدودیت‌های این تکنولوژی رو براتون نام می‌برم:

  • این فناوری فقط از طریق دوربین‌های نسل جدید قابل پشتیبانی هست. در واقع برای به‌کارگیری این تکنولوژی لازم است که به نوع دوربین دقت کنید که از این قابلیت پشتیبانی کند. همچنین مراقب باشید که دستگاه ضبط‌کنندهDVR یا NVR از خروجی مناسب POCبرخوردار باشد.
  • محدودیت کابل‌کشی که پیش از این در مورد آن صحبت کردیم از دیگر محدودیت‌های این فناوری است.
  • قیمت دوربین‌هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند معمولا گرانتر از دوربین‌های مداربسته معمولی است.

 

از کجا بفهمیم که یک دوربین مداربسته از تکنولوژی POC پشتیبانی می‌کند؟

پاسخ به این سوال بیشتر از آن چه که فکرش را بکنید اهمیت دارد؛ چرا که همان‌طور که قبلا اشاره کردیم به کارگیری این تکنولوژی تنها زمانی ممکن است که دوربین از این فناوری پشتیبانی کند.

برای اطلاع از این موضوع می‌توانید به دیتاشیت دوربین و مشخصات فنی آن مراجعه کنید. اگر دوربین قابلیت پشتیبانی از این فناوری را داشته باشد، در مشخصات فنی آن عبارت POC Support را مشاهده می‌کنید. در غیر این‌صورت به سایت اصلی سازنده‌ی دوربین سری بزنید و در این مورد جستجو کنید.

 

کاربرد دوربین‌های مداربسته‌ی برخوردار از تکنولوژی POC

اگر برای‌تان سوال پیش‌آمده که از دوربین‌های برخوردار از این فناوری در چه جاهایی استفاده می‌شود به موارد زیر توجه کنید:

·       نصب دوربین مداربسته در آسانسور

برای کابل‌کشی دوربین‌هایی که در آسانسور نصب می‌شوند، باید ساعت‌ها در تونل آسانسور کار کنید که بسیار سخت و زمان‌بَر است. به همین دلیل بهتر است که اطلاعات تنها از طریق یک کابل منتقل شوند. پس استفاده از فناوری POC یک انتخاب عالی است.

 

·       پروژه‌های عظیم و گسترده

مهم‌ترین مسئله در پروژه‌های بزرگ، مدیریت هزینه‌ها و زمان است. تکنولوژی POC با حذف کابل‌کشی‌های اضافه باعث می‌شود که در وقت و هزینه‌ صرفه‌جویی شود و نصب دوربین به ساده‌ترین شکل انجام شود.

 

·       اماکن پرخطر

در محل‌هایی مانند پمپ بنزین که اتصالی کابل‌ها می‌تواند باعث بروز انفجار و آتش‌سوزی شود، بهتر است که میزان کابل‌کشی به حداقل برسد. فناوری پی‌او‌سی در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

 

·       تامین حفاظت پروژه‌های ساختمانی ناقص

در برخی پروژه‌های ساختمانی که اتمام آن‌ها چندسال به طول می‌انجامد، دوربین‌های مداربسته نصب می‌شوند تا از دزدیده‌شدن مصالح توسط سارقین جلوگیری شود. در چنین شرایطی پس از ساخت هر طبقه و پیشرفت پروژه لازم است که جای دوربین‌ها عوض شود.

اگر از دوربین‌های معمولی بهره‌گیری شود، تعداد زیادی کابل هدر می‌رود. اما با استفاده از فناوری POC کابل‌کشی کمتری انجام می‌شود و جابه‌جایی و نصب دوباره‌ی آن‌ها ساده‌تر خواهد بود.

 

 

کلام پایانی

POCیک فناوری فوق‌العاده است که می‌تواند فرآیندِ گاهاً سخت نصب دوربین مداربسته را سهولت ببخشد. در این بلاگ ما پس از معرفی تکنولوژی POC، مزایا و نقاظ ضعف آن را بیان کردیم، مهم‌ترین کاربردهای آن را نام بردیم و تفاوت این تکنولوژی را با فناوری‌های مشابهش بررسی کردیم.

حال از شما می‌خواهم که اگر تجربه‌ای در زمینه‌ی نصب این دوربین‌ها دارید برای‌مان بنویسید و نظراتتان را بیان کنید.

این رو هم بگم که در حال حاضر دو تا از معتبرترین برندهایی که در زمینه‌ی تولید این دوربین‌ها فعالیت می‌کنن برندهای هایک‌ویژن و داهوا هستن. شما می‌تونین انواع دوربین از این برندها رو از فروشگاه چشم‌آنلاین خریداری کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *