آموزشی چشم آنلاین, دوربین مداربسته

قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته

قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته

قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته چه هستند و این محصول از کنار هم قرارگرفتن چه اجزایی ساخته  می‌شود؟ در این بلاگ می‌خواهیم در همین مورد صحبت کنیم تا شناخت شما از دوربین مداربسته بالاتر رفته و در صورت لزوم بتوانید آن را مونتاژ کنید. با من همراه باشید.

 

قطعات تشکیل‌دهنده دوربین مداربسته

هر دوربین مداربسته از بخش‌های زیر تشکیل شده‌است:

  • برد دوربین مداربسته
  • آی آر کات (IR-CUT) 
  • انواع لنز دوربین
  • هوزینگ دوربین
  • سیم و اتصالات
  • پیچ و اسپیسر
  • کیس یا بدنه دوربین مداربسته

تمام این قطعات مخصوصا ۳ گزینه‌ی اول، تأثیر بالایی در کیفیت تصویر دوربین مداربسته دارند. پس اگر قصد دارید خودتان هرکدام را به صورت جداگانه خریداری کنید بهتر است به سراغ بهترین برندها و مرغوب‌ترین محصولات بروید.

در ادامه با هرکدام از این قطعات بیشتر آشنا می‌شویم.

 

برد دوربین مداربسته

از اصلی‌ترین قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته، برد آن است که کیفیت آن رابطه‌ی مستقیمی با عملکرد و کیفیت دوربین مداربسته دارد. اما وظیفه‌ی برد دوربین مداربسته چیست؟

لازم است بدانید که مکانیسم ایجاد تصویر در برد دوربین انجام می‌گیرد. به این شکل که نور به لنز دوربین برخورد کرده و از طریق سنسور (printed circuit board) PCB به برد دستگاه منتقل می‌شود. در نتیجه تصویر شکل می‌گیرد. یک برد بی‌کیفیت می‌تواند تصویری با رزولوشن پایین و رنگ‌هایی متفاوت و به هم ریخته به شما نمایش دهد.

 

آی آر کات (IR-CUT)

قبول دارید که گاهی اوقات نقش فیلتر در بهبود نتیجه‌ی حاصل از هر دستگاهی از نقش همان دستگاه پررنگ‌تر است؟ در دوربین مداربسته نیز همین‌گونه است.آی آر کات نام فیلتر دوربین مداربسته است که روی لنز دوربین قرار گرفته و با حذف نورهای اضافی در طول روز و بهبود کیفیت تصاویر در طول شب، وضوح تصاویر را بالا می‌برد.

 استفاده از این فیلتر مخصوصا برای دوربین‌های مداربسته دید در شب ضروری است. زیرا این دوربین‌ها برای فیلم‌برداری در شب از اشعه‌ی مادون قرمز بهره می‌برند و این اشعه در طول روز، می‌تواند باعث به هم ریختن رنگ تصاویر و غیر طبیعی‌شدن نور آن‌ها شود. اما فیلتر آی آر کات به راحتی این مشکل را برطرف می‌کند.

در مورد اهمیت این فیلتر همین‌قدر بگویم که اگر روزی متوجه شدید رنگ تصاویر دوربین مداربسته تغییر کرده‌است، به احتمال زیاد فیلتر آی‌آرکات دوربین خراب شده‌است.

 

لنز دوربین مداربسته

دوربین‌های مداربسته از نظر نوع لنز به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • دوربین مداربسته با لنز ثابت
  • دوربین مداربسته با لنز متغیر
  • دوربین مداربسته با لنز متغیر که به صورت موتورایز طراحی شده‌است.

اما این لنزها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در دوربین‌های لنز ثابت، زاویه دید یک‌بار برای همیشه تنظیم می‌شود و پس از آن تغییری نمی‌کند. در نتیجه دوربین در حین تصویربرداری نمی‌تواند فاصله کانونی را تغییر دهد و یا تصاویر را بزرگنمایی کند.

 اما لنزهای متغیر می‌توانند از فاصله‌ی دور، در صورت لزوم روی تصاویر زوم‌ کنند تا چهره‌ی افراد یا پلاک ماشین راحت‌تر دیده شود. همچنین این امکان را دارند که از حالت زوم و بزرگنمایی خارج‌ شوند تا تصویر وسیع‌تری را ارائه دهند.

اما تفاوت لنز متغیر معمولی و دستی با لنزهای متغیر موتورایز، در این است که تنظیمات لنز معمولی حتما باید به صورت دستی انجام شود، اما در مورد لنز موتورایز شما می‌توانید تنظیمات و تغییرات نحوه تصویربرداری را از راه دور هم انجام دهید.

 

هوزینگ دوربین مداربسته (Housing)

یکی دیگر از قطعات تشکیل‌دهنده دوربین مداربسته، هوزینگ است. منظور از هوزینگ دوربین مداربسته قاب یا غلاف محافظ آن است که بیشتر در دوربین‌های صنعتی و‌ دوربین‌های نصب‌شده روی دکل‌های نفتی کاربرد دارد. زیرا امروزه اکثر دوربین‌ها خود دارای کیس و بدنه‌ی مقاومی هستند.

 این محصولات در دو نوع داخلی و خارجی تولید می‌شوند. 

هوزینگ‌های داخلی به منظور زیباسازی دوربین و هماهنگ‌کردن با دکوراسیون منزل بهره‌گیری می‌شوند. برخی از آن‌ها نیز برای پیشگیری از آسیب به دوربین طراحی شده‌اند. اما انواع خارجی هوزینگ با IP بالای ۶۶ برای محافظت از دوربین مداربسته در برابر هر گونه شرایط نامساعد جوّی،  انفجار، گلوله، آتش‌سوزی و…به کار گرفته می‌شوند‌.

برای انتخاب یک هوزینگ مناسب به کیفیت مواد سازنده‌ی آن و محکم‌بودن چفت و بست آن دقت کنید.

 

انواع کابل‌های به کار رفته در دوربین مداربسته

نوع کابل‌های به کار رفته در دوربین مداربسته با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن متفاوت است. برای مثال برای اتصال دوربین مداربسته آنالوگ به دستگاه DVR از کابل کواکسیال و برای تأمین برق آن از کابل برق استفاده می‌شود. در حالی که در دوربین‌های IP برای انتقال تصاویر به کابل شبکه نیاز خواهید داشت.

اگر دوربین‌های تحت شبکه از نوع POE باشند برای تأمین برق آن‌ها نیازی به کابل جداگانه نیست. اما در غیر این‌صورت برای تأمین برق دوربین باید یک کابل برق خریداری کنید.

در انتخاب کابل کواکسیال به امپدانس و اندازه یا ضخامت آن توجه کنید. ضخامت این سیم‌ها با عدد RG (Radio Guide) اندازه‌گیری می‌شود. هر چه عدد RG بزرگتر باشد یعنی کابل برای انتقال اطلاعات در فاصله‌ی دورتر کاربردی‌تر است. دقت کنید که کابل‌هایی با RG پایین برای مصارف کنترل از راه دور چندان مناسب نیستند.

 

پیچ و جداکننده‌ها

حال که با قطعات و بخش‌های مختلف یک دوربین مداربسته آشنا شدید وقت آن رسیده که آن‌ها را مونتاژ کنید. برای این کار به پیچ و چند جداکننده یا اسپیسر نیاز خواهید داشت.

اسپیسرها برای فاصله‌دادن بین دو قطعه استفاده می‌شوند. این فاصله می‌تواند از یک میکرون تا چند سانتی‌متر متفاوت باشد. این محصولات در شکل‌های متفاوت و به صورت استوانه‌ای،کروی یا صفحه‌ای تولید می‌شوند تا دست شما در انتخاب اسپیسر مناسب باز باشد.

 

بدنه و کیس دوربین مداربسته

بدنه‌ی دوربین مداربسته با توجه به نوع و جنسی که دارد از اجزای درونی دوربین در برابر گرد و غبار و عوامل مخرب بیرونی مراقبت می‌کند. این محصولات می‌توانند از جنس فلز، پلاستیک و یا ترکیبی از هر دو ساخته شوند. معمولا بدنه‌های فلزی به دلیل مقاومت بالاتر، طرفداران بیشتری دارند.

جالب است بدانید که حتی نوع رنگی که برای بدنه دوربین مداربسته استفاده شده‌است، می‌تواند در بالابردن مقاومت آن تأثیرگذار باشد.

 

جمع بندی

هر دوربین مداربسته از قطعاتی تشکیل‌شده است که برای آشنایی بیشتر با نحوه کار و چگونگی تولید دوربین، لازم است که اجزای آن آشنا شوید. در این بلاگ ما تمام قطعات تشکیل‌دهنده‌ی دوربین مداربسته را به شما معرفی کردیم و بررسی کردیم که در انتخاب هر کدام باید به چه نکاتی دقت کنید. 

اگر تجربه‌ای در زمینه مونتاژ دوربین مداربسته و یا خرید هر کدام از این قطعات دارید با ما درمیان بگذارید و همین جا برایم بنویسید.

 

سوالات متداول

هوزینگ با کیس دوربین مداربسته چه تفاوتی دارد؟

تمام دوربین‌ها دارای کیس و بدنه هستند. اما هوزینگ در واقع یک قاب محافظ است که در صورت نیاز به مقاوم‌سازی بیشتر دوربین، بر روی دوربین نصب می‌شود.

 

سنسور PCB در چه دوربین‌هایی کاربرد دارد؟

این حسگر در انواع دوربین مداربسته IP و AHD استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *