بیسیم واکی تاکی

مجوز واکی تاکی؛ مهم‌ترین شرط برای خرید بیسیم

مجوز واکی تاکی؛ مهم‌ترین شرط برای خرید بیسیم

بیسیم‌های واکی تاکی نوعی از سیستم‌های رادیویی قابل حمل هستند که معمولا برای برقراری ارتباط در میان اعضای یک مجموعه از آن‌ها استفاده می‌شود. شما برای استفاده از بیسیم‌های واکی تاکی باید به سراغ گزینه‌هایی بروید که دارای مجوز و تاییدیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشند. توجه داشته باشید که استفاده یا خرید و فروش بیسیم‌های واکی تاکی که به صورت قاچاق و غیرقانونی به کشور وارد می‌شوند، جرم بوده و شخص خاطی مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از قوانین و تبعات استفاده از این بیسیم‌ها، در دام افراد سودجو گرفتار می‌شوند. در این مطلب، با شرایط دریافت مجوز بیسیم واکی تاکی و تفاوت‌های واکی تاکی مجاز و غیرمجاز آشنا می‌شویم.

بیسیم‌های مجاز و غیر مجاز چه تفاوت‌هایی دارند؟

یکی از تفاوت اصلی بیسیم‌های مجاز و غیر مجاز، این است که بیسیم‌های مجاز دارای مجوز به صورت تکی به فروش می‌رسند و شماره سریال درج‌شده بر روی جعبه باید با شماره سریال روی دستگاه بیسیم مطابقت دارد. توجه داشته باشید که تمامی واکی تاکی‌هایی که به صورت جفت به فروش می‌رسند، غیر مجاز هستند و استفاده از آن‌ها می‌تواند مجازات‌های سنگینی مانند جزای نقدی و حبس را به دنبال داشته باشد.

به یاد داشته باشید که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنها مرجع معتبر برای اخذ مجوز بیسیم واکی تاکی است و سایر مجوزها از اعتبار قانونی برخوردار نیستند. در نتیجه در هنگام خرید این سیستم‌های رادیویی حتما باید به مجوز واکی تاکی توجه ویژه‌ای داشته باشید.

معمولا بیسیم‌های واکی تاکی مجاز در مقایسه با مدل‌های غیر مجاز از مزایا و امکانات بیشتری برخوردار هستند. از جمله این مزایا و امکانات می‌توان به امکان شارژ ثانویه از طریق پورت USB، برخورداری از تجهیزات جانبی و خدمات پس از فروش اشاره کرد.

شرایط و مراحل اخذ مجوز بیسیم واکی تاکی

یک بیسیم واکی تاکی برای کسب مجوزهای لازم باید دارای تاییدیه استاندارد IP بوده و در برابر ضربه، رطوبت و گرد و غبار مقاوم باشد. همچنین واکی تاکی‌ها باید به صورت قانونی وارد کشور شده و از تمامی لوازم جانبی از جمله باطری، کابل USB و آداپتور شارژر برخوردار باشند. علاوه‌بر این شما برای دریافت مجوز بیسیم واکی تاکی باید نام برند سازنده و مدل واکی تاکی را در وبسایت سازمان تنظیم مقررات به ثبت برسانید.

برای انجام این کار شما باید در قدم اول وارد پورتال مدیریت درخواست خدمات شوید و مدارک مورد نیاز جهت دریافت مجوز بیسیم را در وبسایت بارگذاری کنید. مدارک شما توسط اداره کل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت تایید برای بررسی و اعلام نهایی به کمیسیون فنی ارجاع داده می‌شوند. در صورت عدم موافقت کمیسوین فنی شما قادر به اخذ مجوز بیسیم واکی تاکی نخواهید بود. اما در صورت تایید، اداره کل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی با ارسال اعلامیه‌ای از شما درخواست می‌کند که اطلاعات تکمیلی را برای ثبت در سامانه صدور پروانه ارسال کنید.

پس از ثبت اطلاعات مورد نظر، اداره کل صدور پروانه مجددا اطلاعات جدید واردشده را مورد ارزیابی و صحت‌سنجی قرار می‌دهد. در صورت اثبات صحت اطلاعات، اداره کل با صدور مجوز بیسیم واکی تاکی یا سایر سیستم‌های رادیویی مورد نظر موافقت می‌کند.

کدام بیسیم‌های واکی تاکی دارای مجوز هستند؟

همان‌طور که اشاره کردیم، استفاده از انواع تجهیزات رادیویی که فاقد مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هستند، ممنوع بوده و پیگرد قانونی خواهد داشت. در نتیجه بهتر است در ادامه راهنما مجوز بیسیم واکی تاکی به انواع بیسیم‌های دارای مجوز و فاقد مجوز نگاهی بیندازیم. واکی تاکی‌های دارای مجوزی که توسط نمایندگی‌های مجاز به بازار عرضه می‌شوند، تنوع زیادی دارند.

برخی از معروف‌ترین سیستم‌های رادیویی که موفق به اخذ مجوز بیسیم‌ واکی تاکی شده‌اند، عبارتند از:

مجوز بیسیم واکی تاکی - واکی تاکی های مجاز

 

در کنار این بیسیم های برد بالا، بیسیم‌های واکی تاکی دیگری نیز وجود دارند که به صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند و واردکنندگان آن‌ها برای دریافت مجوز بیسیم واکی تاکی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اقدامی نکرده‌اند. این بیسیم‌ها معمولا به صورت جفت و بدون ضمانت‌نامه و خدمات پس از فروش از طریق افراد حقیقی و حقوقی غیرمجاز به فروش می‌رسند.

برخی از انواع بیسیم‌های واکی تاکی غیر مجاز عبارتند از:

  • انواع بیسیم‌های کنوود 3207
  • بیسیم کنوود TK-3107
  • بیسیم‌های واکی تاکی موتورولا MT 888 و MT 888
  • بیسیم‌های پوکسینگ (PUXING)
  • واکی تاکی‌های باوفنگ (BAOFENG)

چگونه مجوز بیسیم‌ها را استعلام کنیم؟

شما برای استعلام مجوز بیسیم واکی تاکی مورد نظر خود باید وارد بخش تایید نمونه در وبسایت رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شوید. در این مرحله شما باید ابتدا نام گروه دستگاه و سپس نام برند را در قسمت مناسب وارد کنید. اگر نام برند مورد نظر شما در میان گزینه‌ها وجود نداشته باشد، می‌توانید از غیرمجاز بودن آن اطمینان حاصل کنید.

در صورت وجود برند مورد نظر در بخش انتخاب «مارک»، باید به سراغ انتخاب مدل دستگاه واکی تاکی خود بروید. پس از پر کردن فرم نظر باید بر روی گزینه جستجو کلیک کنید تا بتوانید اطلاعات و مجوز بیسیم واکی تاکی مورد نظر خود را مشاهده کنید. در نتیجه شما می‌توانید به کمک این روش ساده از مجاز بودن سیستم رادیویی خود اطمینان حاصل کنید و به وجود آمدن مشکلات قضایی مانند حبس یا پرداخت جرایم نقدی سنگین جلوگیری کنید.

استفاده از بیسیم واکی تاکی مجاز برای جلوگیری از مشکلات قانونی

بیسیم‌های واکی تاکی ابزارهایی رادیویی برای برقراری ارتباط هستند که در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. استفاده یا خرید و فروش واکی تاکی‌های غیرمجاز می‌تواند جریمه سنگینی مانند حبس یا جزای نقدی را به همراه داشته باشد. در نتیجه شما ملزم به استفاده از سیستم‌های رادیویی هستید که مورد تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشند. مجوز بیسیم واکی تاکی از طریق وبسایت رسمی این سازمان دولتی قابل استعلام است. همچنین توجه داشته باشید که بیسیم‌های واکی تاکی مجاز به صورت تکی و توسط نمایندگی‌های مجاز به فروش می‌رسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *